Home » DUYURULAR / ETKİNLİKLER

DUYURULAR / ETKİNLİKLER

TÜRKÇE DERSİ ÖDÜL TÖRENİ

IMG_1753_2018-12-20

Türkçe Dersi Koordinatörlüğü, kalıplaşmış düşüncelerden sıyrılıp kendilerini yaratıcı bir biçimde ifade etmeye çalışan öğrencileri teşvik etmek amacıyla 20 Aralık’ta bir ödül töreni düzenledi. Üniversitemizde oluşturulan bir jüri, 2017-2018 akademik yılında özgünlükleri ve yaratıcılıklarıyla öne çıkan öğrenci yazılarını değerlendirdi ve başarılı yazıları ödüle layık gördü.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen törende Türk Edebiyatı Bölümü Başkanı Mehmet Kalpaklı’nın Türkçe dersini tanıtan konuşmasının ardından Rektörümüz Abdullah Atalar, Rektör Yardımcımız Adnan Akay ve edebiyatımızın değerli yazarı Hakan Bıçakcı öğrencilerimize ödüllerini takdim ettiler. Bıçakcı ayrıca ödül töreninde bir konuşma yaparak yazarlık serüvenine ilişkin deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı.

Dereceye Giren Öğrencilerimiz

Barış Elçin (İletişim ve Tasarım), “Orhan’a Orhan Demek”

Nehir Güner (İşletme), “Ece”

Cenk Günsel (Matematik), “Başka Bir Asırla Kesişen Umutsuzluk Köprüm”

Berker Canatar (Elektrik ve Elektronik Mühendisliği), “Ankara ‘Drone’umun Altında”

Hilal Şimşek (İletişim ve Tasarım), “Bırakın İşe ‘Yaramaz’ Olalım”

Tuana Tuzman (Amerikan Dili ve Edebiyatı), “Habanera”

Su Direkçi (Elektrik ve Elektronik Mühendisliği), “Benim Mahallem Senin Mahalleni Döver!”

Berfin Kavşut (Elektrik ve Elektronik Mühendisliği), “Yaşam Arayışı”

Nur Safa Gündüz (Hukuk), “‘Cumartesi Anneleri’nden ‘Plaza de Mayo Anneleri’ne”

Buse İlayda Öz (Mimarlık), “Cam Fanustaki Hayatlar”

Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor ve derste başarı gösteren daha fazla öğrenciyle buluşabilmek adına töreni her sene gerçekleştireceğimizin bilgisini paylaşmak istiyoruz.

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Türkçe Dersleri Koordinatörlüğü / Öğretim Görevlisi Alım İlanı

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölümü’ne bağlı olan Türkçe Dersleri Koordinatörlüğü’ne Türkçe dersi vermek üzere tam zamanlı öğretim görevlisi alınacaktır. Ders öğrencilerin eleştirel düşünme, yaratma ve bunları yazılı ifade etme becerilerinin geliştirilmesini amaçlayan bir etkin öğrenme dersidir. Dersle ilgili bilgiye <http://web2.bilkent.edu.tr/turkce-birimi/> adresinden ulaşılabilir. Adaylarda üniversitelerin sosyal bilimler enstitülerine bağlı bölümlerinde yüksek lisans yapmış olma şartı aranmaktadır.

İSTENEN BELGELER

– Detaylı öz geçmiş,

– Lisans ve yüksek lisans diplomasının fotokopisi,

– Not dökümü belgesi,

– Yabancı dil belgesi,

– Yayınlarının kopyası,

– İki adet referans mektubu,

– Üniversitelerdeki Türkçe derslerinin nasıl olması gerektiğine dair düşüncelerin yer aldığı, en fazla beş yüz sözcük içeren bir rapor.

İlgilenen adayların başvurularını Türkçe Dersleri Koordinatörü Seda Uyanık’ın e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir <sedak@bilkent.edu.tr>. [i]

[i] Başvuruda istenen belgeler taranarak bilgisayar ortamına aktarılmalı ve taranmış tüm belgeler sıkıştırılmış tek bir dosya hâlinde e-posta ile gönderilmelidir.

Arşivler

Yazmak Üzerine

“Eğer bir yazar olmak istiyorsan, her şeyden çok şu iki şeyi yapman gerekiyor: Çok okumak ve çok yazmak.”

Stephen King

En İyi Blog Yazarı Ödülü

Türkçe dersi veren öğretim görevlilerinden oluşan bir seçici kurul her yıl ders için yazılan blog yazıları arasından en iyi on blog yazısını seçecek ve yazısı seçilen yazarlar Bilkent Üniversitesinde düzenlenecek olan bir törende ödüllendirilecektir.