Home » DUYURULAR / ETKİNLİKLER

DUYURULAR / ETKİNLİKLER

IMG_4201_2019-11-29

TÜRKÇE DERSİ ÖDÜL TÖRENİ

Türkçe Dersi Koordinatörlüğü, kalıplaşmış düşüncelerden sıyrılıp kendilerini yaratıcı bir biçimde ifade etmeye çalışan öğrencileri teşvik etmek amacıyla 29 Kasım’da bir ödül töreni düzenledi. Üniversitemizde oluşturulan bir jüri, 2018-2019 akademik yılında özgünlükleri ve yaratıcılıklarıyla öne çıkan öğrenci yazılarını değerlendirdi ve başarılı yazıları ödüle layık gördü.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen törende Türkçe Dersi Koordinatörü Seda Uyanık Tanrıverdi’nin Türkçe dersini tanıtan konuşmasının ardından Rektörümüz Abdullah Atalar, Rektör Yardımcımız Adnan Akay, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanımız Stein Haugom Olsen ve edebiyatımızın değerli yazarı Levent Cantek öğrencilerimize ödüllerini takdim ettiler. Levent Cantek ayrıca ödül töreninde bir konuşma yaparak yazarlık serüvenine ilişkin deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı.

Dereceye Giren Öğrencilerimiz

Sümeyra Çelikoğlu (Hukuk), “Günlerimizin Üvey Çocuğu”.

Rana Karababa (Elektrik ve Elektronik Mühendisliği), “Hayalimle Yüzleşme”.

Onur Karabıçak (Uluslararası İlişkiler), “Düşüş”.

Rüya Neşe (İletişim ve Tasarım), “Benim Gerçekliğim”.

Kardelen Kaplıca (Hukuk), “Yazarın Âmini”.

Mert Edgü (Elektrik ve Elektronik Mühendisliği), “Temmuz Dalgalarım ve Zavallı Çakıl Taşları”.

Tan Doğukan Gümüş (Hukuk), “Küçük Hikâyelerim”.

Atakan Dönmez (Bilgisayar Mühendisliği), “(Y)alan Savunması”.

Defne Başeren (Endüstri Mühendisliği), ” Üç ‘I’ “.

Beyza Çubukcu (Uluslararası İlişkiler), “Gördüklerim ve Ötesi”.

Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor ve derste başarı gösteren daha fazla öğrenciyle buluşabilmek adına töreni her sene gerçekleştireceğimizin bilgisini paylaşmak istiyoruz.

Arşivler

Yazmak Üzerine

“Eğer bir yazar olmak istiyorsan, her şeyden çok şu iki şeyi yapman gerekiyor: Çok okumak ve çok yazmak.”

Stephen King

En İyi Blog Yazarı Ödülü

Türkçe dersi veren öğretim görevlilerinden oluşan bir seçici kurul her yıl ders için yazılan blog yazıları arasından en iyi on blog yazısını seçecek ve yazısı seçilen yazarlar Bilkent Üniversitesinde düzenlenecek olan bir törende ödüllendirilecektir.