Dr. Timothea Toulopoulou

ttoulopoulou@bilkent.edu.tr

Ofis: H-353
Telefon: +90 312 2903415

Dr. Timothea Toulopoulou, Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü başkanlığının yanı sıra, İkiz Araştırmaları Laboratuvarında bir dizi araştırma yürütmektedir. Doktora derecesini Londra Üniversitesi’nde Prof. Sir Robin Murray ve Prof. Robin Morris danışmanlığında almıştır. Eğitim hayatının büyük bir bölümünü tamamladığı ve erken dönem kariyerini geçirdiği King’s College London Üniversitesinde Psikiyatri Enstitüsü’nde halen Misafir Öğretim Görevlisi pozisyonundadır. 2003 yılında kazandığı Canon Foundation in Europe Research Fellowship ödülü onu Japonya’da Hamamatsu Tıp Fakültesi’nde Prof. Nori Takei ile çalışmaya götürmüştür. 2005 yılında Şizofreni ve Duygudurum Bozuklukları Araştırmaları Ulusal Birliği (USA) tarafından kazandığı iki yıllık Genç Araştırmacı Ödülü kapsamında Prof. Larry Seidman danışmanlığında Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesinde ve 2011’de kazandığı bir yıllık burs ile Çin Bilimler Akademisi’nde Prof. Raymond Chan ile Psikoloji Enstitüsü’nde bulunmuştur. Dr. Toulopoulou, Avrupa Komisyonu’nun 6. Çerçeve Programı kapsamında Gen ve Biliş araştırmarında lider yürütücü olarak yer almıştır. Maastricht’te Jim Van Os tarafından yürütülmekte olan Avrupa Komisyonu 7. Çerçeve Programı ortaklarındandır. ‘JAMA Psychiatry’, ‘Brain’ and ‘Psychological Medicine’ gibi saygın akademik dergilerin değerlendirme komisyonunda yer almaktadır. Dr. Toulopoulou ‘Clinical Psychological Science’ dergisinde danışman editörlük ve ‘Psychiatry Journal’, ‘International Scholarly Research Network Psychiatry’, ‘Annals of General Psychiatry’ ve ‘World Journal of Psychiatry’ dergilerinin editörler kurulunda yer almaktadır. Ayrıca Wellcome Trust, UK, ve Medical Research Council (MRC), UK için burs ve ödenek değerlendirme komitesinde yer almaktadır.